Ctree Agile inspiratiesessie zeer succesvol!

In Nieuws by Jeroen

De eerste Ctree inspiratiesessie van 2016 zit er weer op. Dit keer was het onderwerp Agile.

Tijdens deze sessie zijn we ingegaan de op kansen die Agile werken biedt, maar ook kwamen de valkuilen aan bod. Hoe begin je, wat is de impact, hoe schaal je en hoe maak je het tot een succes?

Onze gastspreker, Hans van den Heuvel, verantwoordelijk voor IT Operations van ING Nederland, heeft tijdens deze sessie op een inspirerende manier verteld welke reis de ING als organisatie heeft gemaakt (en nog steeds maakt) om Agile te worden en te blijven. ING beseft als geen ander dat de organisatie, in deze snel veranderende wereld, wendbaar moet zijn en blijven om zo het concurrentievoordeel te krijgen en te houden.

Naast het waarom heeft Hans ook verteld over de successen maar ook de uitdagingen waar de organisatie mee te maken heeft gekregen in de afgelopen jaren op zowel technisch als organisatorisch gebied.

Belangrijke tips die Hans heeft benoemd tijdens deze sessie zijn:

– Bepaal de basisprincipes en regels en hou daar aan vast;
– Zorg voor mandaat;
– Geloof in het principe;
– Wees voorbereid op weerstand;
– Onderschat de technische impact niet;
– Agile vraagt om een andere manier van leidinggeven;
– Fail fast;
– Start klein en groei wanneer mogelijk;
– SCRUM is een methode, Agile is een mindset;
– Durf beslissingen te nemen.

In 2016 zullen wij nog een aantal van dit soort sessies organiseren over verschillende onderwerpen. Onderwerpen die naast Agile aan bod gaan komen zijn o.a. : Lean-IT, van beheer naar regie en de do’s en don’ts van samenwerken.

Als u graag meer wil weten over deze sessie, over de successen en valkuilen van Agile of het bijwonen van een volgende sessie, neem dan contact op met Roy Gielen