Agile Coach

Verandering als uitdaging zien én uitvoeren.

Wij zijn de stoute jongens van de klas. Ja, je leest het goed! Als je vroeger in de klas wat deed wat niet mocht, dan kreeg je straf. Anders durven zijn en denken wordt bij ons beloond. Onze opdrachtgevers vinden dit namelijk geweldig! “Jullie komen met een aanpak waardoor alles sneller gaat”, “Kan je nog een dag erbij komen, als jij er bent staat de boel op scherp”, etc., etc.

Naast stout zijn we behoorlijk efficiënt; We gebruiken de Agile mindset, maar dan wel op z’n 1-2-3-Agile: super simpel door gewoon te doen. Je eigen sausje eroverheen? Graag! Dat doen wij namelijk allemaal.Niet groot in aantallen, wel groots in mogelijkheden.Wij zijn een hechte club en ondanks dat we groeien, willen we juist niet heel groot worden.Wij vinden onze hechte band samen veel te leuk!Anders durven zijn en autonoom werken staan bij ons voorop! Van ‘hip’ zijn we niet persé. Doe maar normaal, want dat past beter bij ons en ook bij onze klanten.Nog steeds niet afgehaakt? Mooi, lees dan verder…

De functie

Als Agile Transformatie Coach wil je veranderingen begeleiden en een innovatieve koers uitzetten bij onze klanten. Deze veranderingen zijn meetbare progressie die wordt uitgedrukt als kritische bedrijfsdoelen. Je kunt organisaties sturen in de richting van kwaliteit, productiviteit, functionaliteit, budget, einddata en het bereiken van de hoogste toegevoegde waarde door volledig transparant en kort cyclisch management.

Als verandercoach sta je boven de operatie maar hou je verbinding met diverse teams en betrekt het management en directie, zodat alle betrokkenen echt begrijpen en handelen met een Agile mindset. 

Jouw collega's zijn doorgewinterde Agile-professionals, business consultants en programmamanagers. Wij zijn een startende onderneming maar met de intentie om het Agile-veld te vormen, te leiden en onze kennis en ervaring te delen met onze omgeving. Iets bijdragen aan de gemeenschap, impact maken en plezier hebben.

De veranderprocessen die we tegenwoordig initiëren en begeleiden nemen steeds meer toe in complexiteit en belang voor onze klanten die behoren tot de 250 beste bedrijven van Nederland.

Wat wij vragen

 • Je bent afgestudeerd in het hoger beroepsonderwijs of de universiteit (Nederlands: HBO of WO) en je hebt enige jaren relevante ervaring opgedaan. Het is een groot voordeel als je kennis en ervaring hebt met Lean, Scrum en Agile-principes.
 • Je bent vertrouwd om op tactisch en/of strategisch niveau te communiceren. Je kunt de noodzakelijke verandering initiëren en begeleiden die nodig is om een flexibele, Agile organisatie op te bouwen.
 • Je bent organisatie sensitief en hebt een gezonde dosis empathisch vermogen. Je weet hoe je dit kunt gebruiken en in jouw voordeel kunt benutten.
 • Je bent in staat om de verschillende partijen en actoren in een complexe omgeving te identificeren en de verschillende interesses, processen en krachtvelden te begrijpen.
 • Je stijl is flexibel en je kunt gerichte keuzes maken tussen gewenste rollen: advies of begeleiding op organisatieniveau, coaching op individueel niveau. Je kunt ook het voortouw nemen als de klantorganisatie nog niet volwassen genoeg is om het op zichzelf te doen.
 • Je hebt een echte en inherente passie voor de Agile-filosofie en de ambitie om een waardevolle en actieve bijdrage te leveren binnen de Agile-gemeenschap. Je wil continue leren en verbeteren.

Wat wij bieden

 • Een zelfstandige, uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheden;
 • De kans om bij andere bedrijven een ‘’kijkje in de keuken’’ te nemen;
 • Inspirerende werkomgeving;
 • Leuke collega’s;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Flexibiliteit;
 • Auto, laptop en telefoon van de zaak.

Interesse gewekt?

Spreekt het je aan om bij ons te werken, neem dan snel contact met ons op!