Ctree Motivate to Inspire 2017

“Purpose als magneet voor succes”

Mensen, teams en organisaties glansrijk maken

26 juni – 16:00 – Nyenrode Business Universiteit

Ctree Motivate to Inspire 2017

“Purpose als magneet voor succes”

Mensen, teams en organisaties glansrijk maken

26 juni – 16:00 – Nyenrode Business University

Wat is van jouw organisatie?

En hoe motiveer je de mensen op een agile wijze naar dat doel? Wat betekent dit voor leiderschap, houding en gedrag?
Tijdens dit unieke event zullen onze gastsprekers je meenemen in hun ervaringen en je inzicht geven door het delen van hun verhaal.
En onze purpose van dit event? Elkaar inspireren en motiveren door het delen van nieuwe inzichten zodat we morgen de volgende stap kunnen zetten!

Wat is de purpose van jouw organisatie?

En hoe motiveer je de mensen op een agile wijze naar dat doel? Wat betekent dit voor leiderschap, houding en gedrag?
Tijdens dit unieke event zullen onze gastsprekers je meenemen in hun ervaringen en je inzicht geven door het delen van hun verhaal.
En onze purpose van dit event? Elkaar inspireren en motiveren door het delen van nieuwe inzichten zodat we morgen de volgende stap kunnen zetten!
Inschrijven!

Onze sprekers

Dit event bestaat uit lezingen van topsprekers uit de wereld van agile transformaties. Met inspirerende praktijkvoorbeelden zorgen zij voor een dynamisch en pakkend verhaal.

Bert Kersten
Professor Bedrijfsprocessen en ICT op Nyenrode / Nyenrode professor van het jaar 2017

Mijn passie is om organisaties en mensen vooruit te helpen. Het verkrijgen van kennis en inzicht, en het delen ervan met anderen, beschouw ik als dé sleutel voor duurzame groei van samenlevingen. Wat werkt wel, en wat werkt niet, in een tijd waarin technologie zich sneller ontwikkelt dan de wijsheid van mensen?

Menno Vis
IT Director
Bol.com

Menno Vis startte in 2010 bij bol.com als IT Programma Manager. Onder zijn verantwoordelijkheid heeft het IT-team het toenmalige productcatalogus systeem vervangen. Eind 2011 werd Menno Vis hoofd van de IT Development afdeling en was daarmee verantwoordelijk voor alle software- en applicatieontwikkeling binnen bol.com. Vanaf 2015 geeft Menno leiding aan de IT Retail Platform Space.

Jurriaan Kamer
Agile change agent & digitale transformatie coach

Jurriaan helpt complexe organisaties toekomstvast te worden door ze te transformeren naar een meer wendbaar, adaptief en zelforganiserend model. Jurriaan deed onderzoek naar de kenmerken van agile organisaties door achter de schermen te kijken bij o.a. Spotify, Google, Facebook en Airbnb. Hij werkte o.a. voor DigiD, Mijndomein.nl, KLM, ING, Aegon en Schiphol.

Ramon van Ingen
Trainer/coach &
Change manager

Ramon van Ingen is spreker, trainer/coach, (project) manager en onderzoeker op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en cyber resilience. Zijn purpose is om organisaties en personen te helpen “groeien”. Ramon heeft 13 jaar ervaring bij ING opgedaan in verschillende rollen. Hij heeft een aantal zware verandertrajecten succesvol begeleid in complexe (IT) omgevingen, waaronder Lean, DevOps en de Agile Way of Working.

Edwin Clerkx
Agile coach & eigenaar coachpraktijk

Edwin Clerkx is een veranderaar met een sterke focus op ‘delevering hapiness’. Hij werkt als Agile transitie coach aan grootschalige verandertrajecten en heeft brede ervaring met Agile, binnen en buiten de IT. Vanaf 2013 is Edwin zelfstandig coach/trainer en verandermanager met een brede range aan klanten van non-profit tot designbureaus tot internationale dienstverlening.

Motivatie is key in agile verandertrajecten

Het is makkelijk gezegd: “Wij zijn agile!”. Maar is dat ook zo? Wanneer ben je agile? Bij veel organisaties is het worden van agile een doel op zich geworden.

Agile worden is geen doel op zich. Het is een middel dat kan helpen om je purpose/doel te behalen. Wat is het doel van jouw organisatie? Wat is JOUW doel? Hoe wil je deze doelen bereiken? En wat is de impact op jouw organisatie, teams en het individu? Dit alles vereist een andere manier van denken, doen en leiding geven.

Het stimuleren van intrinsieke motivatie is volgens ons key in deze reis. Een duidelijk doel stimuleert motivatie, motivatie is nodig om dat doel te behalen. Wat betekent dit voor organisatie, team en mens? En waarom is purpose een stimulans voor motivatie?

Waarom deelnemen?

 

 • Inzicht over de volgende stap van een agile transformatie, omdat een agile transitie niet geslaagd is na implementatie van een methode
 • Meer aandacht geven aan purpose en motivatie binnen de organisatie
 • Topsprekers uit de wereld van agile transformaties met inspirerende praktijkvoorbeelden
 • Theoretische achtergrond vanuit Nyenrode
 • Unieke locatie: in de wapenzaal van kasteel Nyenrode
 • Het is leuk, leerzaam en het motiveert!

Agenda 26 juni 2017

 

16:00 uur – Ontvangst
16:30 uur – Opening / welkom door Ctree
16:40 uur – Bert Kersten
17:00 uur – Keynote door Menno Vis
17:30 uur – Pauze inclusief licht diner
18:00 uur – Jurriaan Kamer
18:30 uur – Ramon van Ingen
19:00 uur – Edwin Clerkx
19:30 uur – Afsluiting en aansluitend netwerkborrel

Datum, tijd en locatie

 • Maandag 26 juni 2017

  De deelnemers van ons event zijn de leiders, managers, directors en board members van vandaag. Deelname aan dit event is kosteloos en het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in.

 • 16:00

  Het event duurt tot 21:00.

 • Nyenrode Business Universiteit

  Wapenzaal, Nyenrode Business Universiteit, Breukelen. De Wapenzaal is niet goed toegankelijk voor mindervalide mensen.